Verander je kijk op jezelf met Embrace!

Met grote twijfel post ik deze blog eigenlijk. Het is erg persoonlijk, maar tegelijk wil ik dit project jullie niet onthouden. De vrouwelijke lezers van mijn blog tenminste. Ik schreef al eerder over zelfbeeld en het houden van je lichaam. Vrouwen zijn over het algemeen te kritisch over zichzelf en hun lichaam. Ik schreef zelfverzekerd dat ik mijn eigen lichaam moet accepteren en mezelf niet zo negatief moet beoordelen. Ondertussen is er niet veel veranderd. De knop heb ik nog niet echt omgezet. Embrace opent echter langzaam mijn ogen! Dit is een prachtig initiatief voor alle vrouwen die negatief over zichzelf zijn. En dat zijn er veel….

Het is ondertussen overal te vinden. Velen mensen posten het filmpje op facebook of op twitter. Misschien denk je wel “daar is de zoveelste al”. Ook ik keek dit filmpje en deze vrouw opende mijn ogen wel. Het is zo schokkend om te zien dat er zoveel vrouwen zo negatief over hun lichaam denken: “disgusting”, “awful” “ugly” zijn zo wat woorden die gebruikt worden om hun lichaam te omschrijven. Waarom?  Geen vrouw die een positief woord over zichzelf durft uit te spreken. Waarom doen we dit onszelf aan? De prachtige vrouw achter deze documentaire is Taryn en ze laat ons zien dat we van ons zelf moeten houden. Zij was ook nooit blij met haar lichaam en deed er wat aan door zich aan te melden voor een bodybuilding wedstrijd. Sporten en op dieet. Haar lichaam veranderde naar dat van een supermodel met spieren.

204ccdf3786d18dccfd4f6392de28016_largeEn wat denk je wat er gebeurde? Ze dacht nog net zo kritisch en negatief over haar lichaam.

 “Lose weight, reduce wrinkles, fight cellulite; we’re constantly told to fight a battle to be someone other than who we are.

Dat klopt. Na haar transformatie was ze nog steeds niet blij met zichzelf. En dat herken ik een beetje. Nu ben ik niet zo onzeker van mezelf zoals wordt laten zien in het begin van de video. Ik huil ook niet als ik mezelf in de spiegel zie, maar positief ben ik zeker niet. En ik ben kritisch ongeacht mijn gewicht. Toen ik mijn streefgewicht voor maanden had, dacht ik ook nog steeds niet positief over zichzelf. Ik zag van alles wat nog wel kon veranderen. Dat is nu alleen maar erger geworden nu ik zwaarder ben geworden door veel te vaak en te lang te snoepen. Het is dus nooit goed. Waar ik wel achter ben ondertussen? Dat ik voel me alleen fijn in m’n vel zitten als ik gewoon lekker gezond eet en sport (en gewoon zo af en toe genieten van wat ongezonder eten zonder schuldgevoel). Ongeacht de kilo’s dus. Oftewel goed voor mijn lichaam zorgen zoals het hoort.  Eigenlijk is het gewoon verspilde energie om je druk te maken.

Ik wil je vragen om gewoon even naar de website te gaan en het filmpje te bekijken. Helaas wilt de video niet invoegen op m’n wordpress. Door middel van crowdfunding probeert ze van haar droom Embrace werkelijkheid te maken. Voor ons. Wij veel te kritische vrouwen (en ongetwijfeld ook mannen!). Het fragment raakte mij en ik wilde jullie het niet onthouden. Laat Embrace zorgen voor een global change. Het wordt wel tijd, denk je niet?

https://www.kickstarter.com/projects/embrace/embrace-the-documentary-that-will-create-global-ch/widget/video.html

Hoe zou ik mijn lichaam in één woord zou omschrijven zonder mezelf weer eens negatief te omschrijven? Oké… ik probeer het! ‘Sterk’.

Website voor meer informatie over Embrace

En jij? Hoe zou jij jezelf in één woord omschrijven? 

Advertenties

9 gedachtes over “Verander je kijk op jezelf met Embrace!

 1. Oef, heb het filmpje nog niet gezien maar de foto’s al wel voorbij zien komen. Confronterend, want als ik mijn lijf in een woord zou moeten omschrijven, is er eigenlijk geen enkel positief woord dat er in me op komt…

  1. Kijk het echt! Het is confronterend, maar wauw ook zo mooi! Het gaf mij ook wel weer wat zelfvertrouwen eigenlijk. Ik ken het. Ik schreef vier keer een negatief woord, voor ik ‘sterk’ schreef. Nu nog echt in geloven!

 2. Dapper dat je dit artikel plaatst. Ik bewonder je daarom echt. ‘Sterk’ is een hele goede omschrijving van jou denk ik, jij bent zeker een sterke vrouw!
  Ik vind het lastig om mezelf te omschrijven in één woord, ik denk dat er meer inzit dan dat één woord kan omschrijven (en dan er soms uitkomt). Als ik toch iets moet kiezen ga ik voor ‘doorgaan’. Als ik op mijn bek ga (en dat gebeurt regelmatig) ga ik wel weer door. Ik ga altijd de uitdaging aan (vooral met mezelf).

  1. Dank je wel! Het is meer een omschrijving van mijn lichaam, niet van wie ik over het algemeen ben. Maar dat kan ook natuurlijk 🙂 mooie omschrijving ook! En hoe zou je je lichaam durven te omschrijven in 1 woord dan? 🙂

 3. Ik zag het filmpje inderdaad al ergens anders voorbij komen en het maakte ook best wel een indruk op mij. Moet eerlijk zeggen dat ik toch wel een stuk zelfverzekerder ben sinds ik een aantal kilo ben afgevallen, ook al was ik daarvoor helemaal niet dik of zo. Ik zit nu gewoon een stuk beter in mijn vel, en kan alle andere dingen die ik ‘niet goed’ vind beter accepteren.

 4. Probeer de mooie dingen te accentueren, dit geldt niet alleen voor je lichaam maar voor je hele leven. Tel je zegeningen. Bekijk dit filmpje maar eens:

  Succes met alles!

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s